Kempisch Vrouwen Gilde

 
 

Kempisch Vrouwen Gilde

100 jaar De Ploeg

Geplaatst op 04-04-2023  -  Categorie: Algemeen

cultuurhuis-bergeijk-logo

 

banner-komjekijken-kopie

 

Hoge kwaliteit, mooie dessins, prachtige kleuren… Wie is er niet opgegroeid met Ploegstoffen? Een typisch Bergeijks interieurproduct dat de hele wereld over ging en warmte en kleur gaf aan menig woon- en slaapkamer. Maar ook in de vorm van kleding zorgde het voor furore op straat.

Precies 100 jaar geleden startte Weverij De Ploeg in Bergeijk met de handel in en productie van textiel. Bekende ontwerpers werden aangetrokken en een idealistisch fabrieksconcept uitgerold. Het merk maakte een internationale vlucht om uiteindelijk in 2007 te landen in Aarle-Rixtel.
Voor Bergeijk blijft De Ploeg van grote betekenis. De sociaalmaatschappelijke denkbeelden, het design en de architectuur hebben onuitwisbare sporen achtergelaten. Via lezingen, exposities en schoolprojecten blaast Cultuurhuis Bergeijk de pioniersgeest van toen nieuw leven in. Bovendien bestaat dit jaar ook het fabrieksgebouw 65 jaar en de firma Bruns (de huidige eigenaar) 60 jaar. We vieren dus drie jubilea tegelijkertijd. Het voorlopige programma van ‘De Ploeg 1923-2023’ vind je hieronder!

https://cultuurhuisbergeijk.nl/ontdek/100-jaar-de-ploeg 
kvg-bladel-logo-web
 

Molenakkers 31, 5521 GH Eersel

 

© 2023 KVG Bladel