Kempisch Vrouwen Gilde

 
 

Kempisch Vrouwen Gilde

Bienale

Geplaatst op 04-04-2023  -  Categorie: Algemeen

bienale

 

De h3h biënnale vindt plaats van 3 juni t/m 16 juli 2023. 

 

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek is in 2015 opgericht vanuit Stichting De Heilige Driehoek. Deze laatste stichting zet zich in om het gebied met zijn bijzondere karakter te bewaren, maar ook te versterken en toekomst te geven. 

De h3h biënnale vormt een inspirerend podium voor hedendaagse kunstenaars en curatoren, regionaal en (inter)nationaal. Ze draagt daarmee bij aan de bekendheid en het behoud van de Heilige Driehoek. Met een educatief programma laat de h3h biënnale de scholieren en studenten op een inspirerende manier kennismaken met kunst en cultureel erfgoed.

 

De kloosters van de Heilige Driehoek in het Noord-Brabantse Oosterhout vormen in 2023 voor de derde keer het bijzondere toneel voor een hedendaagse kunst biënnale van internationale allure. De h3h biënnale (voorheen Kunst in de Heilige Driehoek) draagt in 2023 Geloof als thema.

Op uitnodiging van de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans tonen 25 kunstenaars uit binnen- en buitenland nieuwe en bestaande werken, geïnspireerd door de unieke locatie en de rijke historische en spirituele tradities. Het zijn Ghada Amer, Maarten Baas, David Bade, Marwan Bassiouni, David Claerbout, Delphine Courtillot, Anne Geene, Lisette de Greeuw, Loek Grootjans, Elise ’t Hart, Frank Havermans, Laura Henno, Ann Veronica Janssens, Folkert de Jong, Alicja Kwade, Rudy Luijters, Rick van Meel, Paulien Oltheten, Kathrin Schlegel, Fiona Tan, Fran Van Coppenolle, Ine Vermee, Wessel Verrijt, Dré Wapenaar en Romee van Oers.

Daarnaast is er ook werk geselecteerd van de overleden kunstenaars Piet den Blanken en JCJ Vanderheyden.

De curatoren hechten veel waarde aan de verbinding die een kunstenaar met zijn of haar werk weet aan te gaan met een specifieke locatie binnen het kloostergebied en het thema Geloof. De symbiose die ontstaat tussen het werk en de plek was leidend bij de keuze voor de kunstenaars. De kunstwerken die getoond zullen worden variëren van schilderijen, sculpturen, (geluids)installaties, fotografie en video, tot monumentale ingrepen in het landschap.

De vorige biënnale met het thema Hoop was te bezoeken van 10 juli t/m 15 augustus 2021. De komende editie (in 2023) heeft Geloof als thema, terwijl dat voor de eerste kunstmanifestatie in 2017 Liefde was.

 

 

 

OPENINGSTIJDEN

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op dinsdag. Op dinsdag is de h3h biënnale gesloten vanwege de stiltedag bij één van de kloosters.

 

ENTREETICKETS

Entreetickets zijn vanaf 1 april te koop in onze ticketshop.

·          

PRIJZEN ONLINE 

Prijzen per persoon.

• Volwassenen (vanaf 18 jaar): € 17,50.

Stichting Kunst in de Heilige Driehoek
heilige driehoek (h3h) biënnale
Linthorst-Homanlaan 5
4908 DL Oosterhout

 

 

  
kvg-bladel-logo-web
 

Molenakkers 31, 5521 GH Eersel

 

© 2023 KVG Bladel