Kempisch Vrouwen Gilde

Uitdagende en verdiepende activiteiten

Kempisch Vrouwen Gilde bestaat 65 jaar

Door Renate Matthijssen

BLADEL - Vijfenzestig jaar komen dames bij elkaar om te ontmoeten, hun leven te verrijken en om gezellige dingen te doen. Het Kempisch Vrouwen Gilde viert in september het 65-jarig bestaan. Bestuursleden Nanny ’t Hart, Riek Lavrijsen en Marlies van Otten vertellen graag waarom het KVG een toevoeging op het leven van elke vrouw kan betekenen.

Activiteiten “Eigenlijk is er maar één reden om lid te willen zijn van het Kempisch Vrouwen Gilde”, menen de dames. “Omdat we zo ontzettend veel leuke activiteiten hebben. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, er is altijd wel iets dat je aanspreekt. Er zijn activiteiten op het gebied van sport, kunst, reizen én ontmoeting en met enige regelmaat komen die ideeën van de leden zelf. Dat zou nog meer mogen hoor, want we organiseren natuurlijk het liefst activiteiten waarvan we op voorhand weten dat daar belangstelling voor is.”

popart

Cursussen

Een aantal keer per maand – soms wekelijks – wordt een activiteit georganiseerd. Marlies: “In het geval van een cursus gaat het meestal om een aantal aaneengesloten weken waarin we de deelnemers verdieping op een bepaald onderwerp   mee willen geven. Denk aan een cursus kunstgeschiedenis of muziek. In dat laatste geval krijg je informatie over de componist en leer je heel anders luisteren naar muziek, die je wellicht al kende. Ik hoor daar van de deelnemers altijd héél positieve reacties op. De cursus zit meestal snel vol. Datzelfde geldt voor kunstgeschiedenis waar we meestal één kunstenaar of thema centraal stellen en de cursus afsluiten met een bezoek aan een expositie van die kunstenaar. Heel bijzonder altijd.”

Lezingen De lezingen die georganiseerd worden, zijn meestal op vrouwen toegespitst. “Mannen zijn soms ook welkom hoor, meestal als het een avondlezing betreft. In de middag laten we alleen dames toe en dan zijn de onderwerpen iets specifieker op vrouwen gericht”, vertelt Riek. “Laatst hadden we zo’n leuke lezing van Erna Siebens die op bijna cabareteske manier vertelde over lingerie. Ze weet er heel veel van, pakt uit met kostuums en accessoires en weet de zaal altijd te boeien met haar humor. Binnenkort komt ze weer en dan gaat het over ‘waarom dames accessoires gebruiken’.”

Bedrijfsbezoeken Niet zelden laten de dames zich uitnodigen voor een bedrijfsbezoek. Nanny: “Veel van onze leden hebben een werkzaam leven achter zich en hebben daar nog steeds contacten van. Dan is de link snel gelegd om een bedrijf te bezoeken. In coronatijd hadden we een digitaal bezoek aan farmaceutisch bedrijf Jansen. Ja inderdaad, van het vaccin. Blijkbaar hadden we op de digitale manier veel meer van het bedrijf gezien dan we hadden gedaan als we fysiek aanwezig waren geweest. Super interessant. Ook bedrijven uit de regio mogen we soms bezoeken en altijd is het leuk om een kijkje achter de voordeur te nemen.”

Jubileumfeest In september zal het jubileum met een spetterend jaarfeest worden ingezet. “We gaan er natuurlijk niet teveel over vertellen, dat moet een verrassing blijven voor onze leden”, melden de bestuursleden. “We hebben er wel een hele dag voor uitgetrokken met workshops, een presentatie en lekker eten. Uiteraard zal er dit jaar ook nog ruimte zijn om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. We gaan de komende jaren gewoon door het met organiseren van leuke, interessante en verdiepende activiteiten voor dames.

Lid worden? Ben je enthousiast geworden en wil je lid worden? Er is maar één voorwaarde: je moet vrouw zijn. Het lidmaatschap kost € 30,- per jaar; daar komt soms een eigen bijdrage per activiteit bij. Meer weten of inschrijven: www.kvgbladel.nl.

kvg-bladel-logo-web

Molenakkers 31, 5521 GH Eersel