Kempisch Vrouwen Gilde

 
 

Kempisch Vrouwen Gilde

Vier de zomer bij Kasteel Helmond

Geplaatst op 03-07-2024  -  Categorie: Algemeen

kasteel-helmond-e1646478334654

 

Vier de zomer bij Kasteel Helmond

 

Meer dan 700 jaar aan geschiedenis en kasteelschatten beleef jij bij Zomerkasteel Helmond, de grootste waterburcht van het land. Samen met jouw familie, gezin, vrienden en wie maar wil. Kasteel Helmond dat midden in de stad staat, zit barstensvol verhalen! Kom luisteren, spelen en ontdekken in de zomervakantie van 8 juli tot en met 3 september, van dinsdag t/m zondag.

Kasteelgidsen ontmoeten

Zij zijn elke dag aanwezig om spannende verhalen te vertellen over dit eeuwenoude kasteel. Ze laten je de mooiste plekken zien. Luister en kijk maar goed! 

Kasteel Helmond

Maak je eigen thee!

Vul een buideltje met heerlijk geurende gedroogde (thee)kruiden en gebruik het als geurzakje of om thee van te zetten. 

“Gast Fantast & Aaltje Verhaaltje”

Geniet van de wonderlijke en spannende verhalen in een prachtig ingerichte kasteelkamer, voorgelezen door Gast Fantast of Aaltje Verhaaltje. Vanaf  8 juli dagelijks tussen 11.00-15.00 uur. 

Maak een Ridderselfie

Zittend op de troon in de grote ridderzaal is jouw kans voor een unieke selfie. Ook kun je elke dag op z’n middeleeuws spelen op het binnenplein en speuren in de spannende kelders van het kasteel.

Kasteeltuin en enorme bloemen

Tip: bezoek de tentoonstelling De kasteeltuin door de eeuwen heen en leer meer over de eeuwenoude kasteeltuin die ooit een moestuin was, en nu voor iedereen toegankelijk is als openbare stadstuin. Laat je bovendien verassen door de levensgrote bloemen van kunstenaar Linda Nieuwstad, en de bloemige kleurplaten en postkaarten van kunstenaar Julia Ilkiv die je kunt inkleuren en opsturen.

“Kijk uit! Kasteel in brand!”

Ontdek het mysterie over de waargebeurde kasteelbrand in 1549, op de eeuwenoude zolder tijdens een spannende tour. Reserveren is niet nodig, je kan meedoen met de zoldertour op dinsdag t/m zondag om 11:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Kom alvast in de sfeer en speel het XXL bordspel in de ronde torenruimte. Wie wint, die verliest dus kijk uit!

Zomerse lekkernijen

Zin in smakelijke zomergerechten en heerlijke dranken? Kom je eigen drankje tappen en proeven in ons gezellige Kasteelcafé. Onze menukaart biedt daarnaast allerlei (regionale) lunchgerechten.

Ga voor meer info over het programma, actuele tarieven en openingstijden naar museumhelmond.nl. Je kan online een ticket aanschaffen via de website of aan de balie. 
kvg-bladel-logo-web
 

Molenakkers 31, 5521 GH Eersel

 

© 2024 KVG Bladel